Няма укрити аварии в електроенергийната система на България, заяви Еленко БожковОт

...
Няма укрити аварии в електроенергийната система на България, заяви Еленко БожковОт
Коментари Харесай

Енергийното министерство отрече да е крило за аварията във ВЕЦ Цанков камък

Няма укрити повреди в електроенергийната система на България, заяви Еленко Божков

" От 3 август, откогато служебното държавно управление встъпи в служба, няма укрити повреди в електроенергийната система на България – индустриални мощности, преносна мрежа, систематични и градски подстанции. "

Това съобщи заместник-министърът на енергетиката Еленко Божков в изказване пред медиите, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Изявлението му идва като реакция на Демократична България, които по-рано в Народното събрание оповестиха, че във Водноелектрическа централа " Цанков камък " от 13 до 15 октомври е имало повреда и е прекратена работата му, разследване на това събитие е била затруднена работата на още две водни централи - " Тешел " и " Девин ".

Аварията във Водноелектрическа централа " Цанков Камък " е спешно събитие и е стартират незабавно ремонт, който не е планов и ние в никакъв случай не сме прикривали подобен. Ремонтът е стартират неотложно и работата е в ход, заяви той. Божков не можа да даде периоди за привършване на работата, само че евентуално е това да стане до 18 ноември. Причината за повредата е отделяне на табла в долната част на оборудване, предпазващо генераторите и турбините на централата от неочаквана повреда.

Изключването на 85 мегавата от водноелектрическата централа „ Цанков Камък ” по безусловно никакъв метод не въздейства на сигурността и целостта на електроенергийната системата на България и естественото ползване на електрическата сила в България, безапелационен бе Еленко Божков. 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР